RENDSZERES

ALKALMAINK

BIBLIA SZERETŐK
ÓRÁJA
KEDD
18:00

A Bibliában Istent magát, az emberiség felé irányuló szeretetét, kegyelmét és gondviselését látjuk leplezetlenül. Minden helyzetre találunk helyreigazító, vigasztaló és bátorító üzenetet, ugyanakkor megismerjük a féltőn szerető Istent, aki minden eszközzel meg akarja menteni a tőle elfordult teremtményét – az embert. Értelmünk, lelkünk, szellemünk tápláléka Isten igéje, mely életünk minden pillanatában elegendő öröm, békesség, világosság kiapadhatatlan forrása. A Biblia ismerete nélkül

  • nem tudjuk megismerni magunkat, a minket körülvevő világot, az eseményeket, embertársainkat;

  • nem találjuk meg a megbocsátáshoz, a kegyelemhez vezető utat és nem tudunk megbocsátani magunknak, másoknak;

  • nélkülözzük mindazokat a tudnivalókat, melyek a teljes élethez szükségesek;

  • nem találjuk a meg az Istennel való megbékélés lehetőségét.

 

A Biblia szeretők órája és az Istentiszteletek azt a célt szolgálják, hogy megismerjük Isten gondolatait, vágyát és örökkévaló tervét életünkkel kapcsolatban, megérthessük és elfogadjuk meghívását az örökéletre Fiának, Jézus Krisztusnak áldozata árán.

 

„ Ahogyan a víz visszatükrözi az ábrázatot, úgy látja az ember saját képét a Szentírás igazságainak folyóvízében, ha őszinte szándékkal beletekint.” C.H.Spurgeon

 

„Jobb a szívben tartani a Bibliát, mint a könyvespolcon.” C.H.Spurgeon

 

 „A Biblia felemel minket Istenhez, aki adta azt. „Az én lábamnak szövétneke a te igéd, és ösvényemnek világossága.” (Zsoltárok 119,105). Háromezer éve tartja a vezető helyét, mint a világ legolvasottabb könyve. Titka, hogy nem csak tudást közöl vagy irodalmi élményt nyújt, hanem átformálja az olvasóit. Az olyan embernél, akinek szétesik a Bibliája a gyakori olvasástól, nem kell tartani attól, hogy szétesik az élete. A nyitott Biblia ajtót nyit a mennyre.” Reinhard Bonnke

KÖZÖSSÉGI EST
 

Változatos programok, különböző előadók.

Aktuális szombat estéről, témáról kattincs ide:

ISTENTISZTELET
VASÁRNAP
16:00

Mindenkit szívesen látunk a Istentiszteleteinken. Nem vagyunk ugyan tökéletes gyülekezet, de van egy tökéletes Megváltónk, aki bennünk, és rajtunk keresztül munkálkodik azon, hogy abból amik voltunk, átformáljon bennünket azzá, amilyenné ő szeretetné, hogy váljunk.

 

Erre számíthatsz a gyülekezetünkben:

1. Isten Igéjének hirdetése és tanítása. Valljuk, hogy a Biblia a legfőbb hatalom egy keresztény és a gyülekezet életében, ezért alázattal alávetjük magunkat, engedve, hogy Isten szólhasson hozzánk és átformáljon bennünket az Igéje által.

2. Háladás Istennek és dicsőítés dalokkal. A Biblia Isten népének elrendeli Isten dalokkal való dicsőítését, mert Ő minden dicséretre méltó, mivel jó, és áldásokkal árasztja el a népét. Dicsőítéssel felelünk Isten jóságára az életünkben.

3. Imádság. Hisszük, és tudjuk, hogy Isten meghallgat és megválaszol minden imát. Hisszük, hogy életünk minden egyes részét feltárhatjuk Mennyei Atyánk előtt, mert szeret minket, és segíteni akar bennünket, az Ő gyermekeit.

4. Szeretet. Jézus azt tanította nekünk, hogy a legnagyobb parancsolatok Isten szeretete és más emberek szeretete. Nem úgy tekintünk a gyülekezetre, mint egy klubra, hanem mint egy családra, mert Isten így nevez bennünket. Mert szeretjük istent és szeretjük az embereket, mindenkit, akit Isten elhoz hozzánk, elvárások nélkük fogadunk, mert Isten mindenkit egyszerűen hív el: „Jöjjetek!"

Örülök, hogy ránk találtál, és remélem személyesen is felkeresel bennünket. Ha bármilyen kérdésed van bátran tedd fel őket az mpebekescsaba@gmail.com e-mail címen, vagy beszélgethetsz velem vagy bármelyik gyülekezeti vezetővel az alkalmak után.

 

IFI ALKALOM

Célunk bemutatni a keresztény hit és értékrend alapjait, a keresztény élet erkölcsi tényezőit. Nem utolsó sorban pedig szeretnénk megismertetni velük Jézus Krisztust, mint élő személyt, aki hatással van az életünk minden területére.

Tovább...

 

MOSOLY KLUB
GYEREKÓRA
VASÁRNAP
16:00

T1ÉL a MOSOLYUKÉRT

A Mosolyklub 5-14 éveseknek ajánlott.

Célja: a családi és közösségi értékekre nevelés. A gyermekek készségeinek és képességeinek kibontakoztatása, fejlesztése kreatív óra keretében.